Spencer Dock PWC

Spencer Dock, a multi-hectare site in Dublin’s north docklands, was master-planned by STW to accommodate a mix of commercial and residential use. Our developer client wanted a prominent, exemplary, signature headquarters building with uninterrupted views of the river. ‘Big 4’ accounting firm PwC currently occupy half the building while the remainder is sublet to financial institutions. Enticing PwC to re-locate to Spencer Dock testifies to the design quality of the building and the broader sophisticated appeal of this mixed-use urban quarter. 


Client
Spencer Dock Development Company Ltd / Fortis Bank

Location
Dublin, Ireland

Status
In Use

Area
47,500 sq.m


Expertise

The building is laid out as an 8 storey riverfront block for PwC and a 7 storey block to the rear. Glazed link bridges connect the upper levels to allow for future expansion by the principal occupier.

Landscaped atria and courtyards permit maximum natural daylight to all office areas. Both buildings share a common architectural language including distinctive angular stair cores which are immediately recognisable on the skyline, but are afforded their own identity through the subtle detailing and colour of their respective facades.

The building provides 35,800 sq.m of accommodation, excluding the basement carpark and plant areas. The office areas achieve an excellent net:gross ratio of 86%, while 1,800 sq.m of lettable retail space is also provided to animate the new street network at ground level.