GE Capital Woodchester

GE Capital Woodchester wished to develop a building to house their expanding European Customer Services Centre. The building is mainly a call centre resulting in a heavy cooling load, normally requiring full air-conditioning. The client had expressed an interest in a low-energy building.

Share          

 


Awards

 


Client
GE Capital  

Status
In Use  

Area
2,800 m²  


Project Information


Project Information


Project Information

Scott Tallon Walker rose to the challenge by designing on the principle of using the mass of the structure for thermal cooling. Designed on three levels around a large central garden atrium, the reinforced-concrete frame and precast floor slabs with smooth coffered soffits forming the ceiling act as the thermal fly wheel.

Ventilation is by displacement with heat recovery through an air/air heat exchanger. The building won the Best corporate workplace award from the British Council for Offices and the innovation in M&E services award from the ACEI for the low energy design strategy.

Project Information


Project Information